Adeco

Proizvodnja motornih i industrijskih ulja i specijalnih tečnosti

Proizvodni program +
ADECO VESTI
3
JUN
ZLOUPOTREBA ŽIGA BLUEBASIC I PRAVNI KORACI KOMPANIJE ADECO

Kompanija Adeco, obaveštava da se od kraja prošle godine na tržištu pojavio AdBlue®, proizvođača Liber Blue Group doo iz Subotice, istoimenog naziva, BlueBasic, kao i AdBlue® koji proizvodi kompanija Adeco.
Liber Blue Group doo, je ovim, zloupotrebio i neovlašćeno koristi naziv BlueBasic, koji je Adeco zaštitio  kod Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, 31.08.2017. godine, broj prijave Ж 2017/1321, te se bez našeg odobrenja ovaj naziv ne može koristiti. 

Navedene činjenice lako su dostupne i proverljive na zvaničnom sajtu Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, na web adresi www.zis.gov.rs, gde se nalazi E-REGISTAR žigova.
Nažalost, na ovaj način Liber Blue Group svesno dovodi kupce u zabludu i na krajnje nelojalan način pokušava da ugrozi poziciju naše kompanije kao najvećeg proizvođača AdBlue®-a u Srbiji, koristeći naziv BlueBasic.
U tom smislu, kompanija Adeco je preduzela sve potrebne pravne radnje kako bi zaštitila svoje interese i svoj brend AdBlue® BlueBasic, a  na osnovu kojih je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija – Sektor tržišne inspekcije, 22. 05.2019. godine donelo REŠENJE (broj: 334-00-3133/2019-06) za preduzimanje mera zaštite registrovanog žiga BlueBasic. Na osnovu ovog rešenja, od strane Tržišne inspekcije, vršiće se privremeno oduzimanje i zadržavanje robe AdBlue® proizvođača Liber Blue Group doo iz Subotice.
Stoga, želimo da upozorimo da kupovinom AdBlue®-a proizvođača  Liber Blue Group doo iz Subotice, kupci rizikuju da roba može biti oduzeta od strane Tržišne inspekcije.
 

Adeco-AdBlue-10lit-v1.jpg
NAZAD NA VESTI